Ízvadász főzőklub

Görögország – Diplesz

Diplesz   Hozzávalók: 6 tojás 1 kávéscsésze ouzó vagy ánizspálinka 2 ek olívaolaj 2 ek cukor 1 csésze narancslé liszt, amennyit felvesz kb 60 dkg 1 csésze durvára darált dió 1/3 kk szódabikarbonát Elkészítés: A hozzávalókból, a diót kivéve, puha tésztát gyúrunk. Téglalap alakú vékony darabokat vágunk belőle.  A téglalapokat bő, forró olajban kisütjük úgy,… Tovább »

India – Répapuding

Répapuding   Hozzávalók: 1 kg sárgarépa reszelve  dl tej 15 dkg cukor 5 dkg vaj 3 ek durvára vágott dió 10 dkg mazsola ½ kk szegfűszeg ½ kk fahéj   Elkészítése: A répát a tejjel 20 perc alatt összefőzzük, hozzáadjuk a cukrot, és fűszereket és még negyed óráig főzzük, sűrítjük. A diót vajban kicsit megpirítjuk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!