Pirítósra
– párolt erdei
Hozzávalók:
10 szelet toast kenyér
40 dkg laskagomba
1 dl olívaolaj,
1 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál liszt, só, bors
frissen vágott petrezselyemzöld, ruccola
A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.
A forró olajban megforgatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük a fehérborral.
“Zsírjára” pároljuk és megszórjuk petrezselyemzölddel. Pirítós kenyérre ruccolát teszünk, majd ráhalmozzuk a gombás keveréket.
– tojásos:
Hozzávalók:
10 szelet magvas kenyér, toast kenyér
20 dkg tölcsérgomba apróra vágva
1 fej hagyma apróra kockázva
5 tojás
2 csepp szarvasgombás olaj
só, bors, metélőhagyma
1 dl tejszín
1 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
A hagymát megpirítjuk, rádobjuk a gombát. Pár percig sütjük, ráöntjük a fűszerezett habart tojást, tejszínt és állandó kevergetés közben lágyra sütjük, hozzákeverjük a tejfölt és a metélő hagymát is, és még pár percig sütjük. Kenyérre halmozzuk, sajttal megszórjuk, sütőben kicsit lepirítjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: