Ízvadász főzőklub

Gomba – Töltött paradicsom vargányával

Töltött paradicsom Hozzávalók: 1 póréhagyma20 dkg tölcsér gomba 20 db kisebb paradicsom20 dkg trapista sajt kockázvaElkészítése: A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk. A hagymát felkarikázzuk, összekeverjük a vargányával, és a sajttal. Megtöltjük a paradicsomokat, majd sütőben 20 percig sütjük. (a paradicsom belsejét más ételnél használjuk fel)... Tovább »

Gomba – pirítósra – laskagombával, szarvasgombaolajjal

Pirítósra – párolt erdei Hozzávalók:10 szelet toast kenyér40 dkg laskagomba1 dl olívaolaj,1 dl száraz fehérbor,1 evőkanál liszt, só, borsfrissen vágott petrezselyemzöld, ruccola A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.A forró olajban megforgatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük a fehérborral.“Zsírjára” pároljuk és megszórjuk petrezselyemzölddel. Pirítós kenyérre ruccolát teszünk, majd ráhalmozzuk a gombás keveréket. – tojásos:… Tovább »

Gomba – Töltött tésztakosárka rókagombával

Töltött tésztakosárka Hozzávalók:0,5 kg fagyasztott hajtogatott leveles tészta20 dkg camembert sajt kockázva20 dkg apróra vágott rókagomba 3 gerezd fokhagyma hagyma aprítvasó, borspetrezselyemzöldElkészítése:A tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk és kerekre kiszaggatjuk. Kis fém kosárkákba terítjük. A hozzávalókat összekeverjük és a kosárkákba töltjük. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tetejét sajttal is megszórhatjuk.... Tovább »

Gomba – Kínai leves fafülgombával

Kínai leves Hozzávalók:3 erőleveskocka (3 dl marha alaplé) 20 dkg sertéshús (sovány, csíkokra vágva)30 dkg bambuszrügy (konzerv, csíkokra vágva)20 dkg fafülgomba (csíkokra vágva)30 dkg tofu (csíkokra vágva)1 póréhagyma felkarikázva5 cl fehérbor0,5 tk só1 csipet bors 4 ek szójaszósz 2 csapott ek étkezési keményítő4 ek víz (az étkezési keményítő feloldásához)1 db tojás (habarva)2 ek vörösborecet Elkészítés:Forraljuk fel a csontlét,… Tovább »

Cigány ételek – Paradicsomos töltött kelkáposzta

Paradicsomos töltött kelkáposzta 1 fej kelkáposzta70 dkg darált disznóhús10 dkg főtt rizs10 dkg paradicsompüré1 tojássó,borsfűszerpaprika1 ek liszt olaj A kelkáposztát előfőzzük 1-2 percig, a vastag ereit kivágjuk. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, tojással, sóval, borssal, fűszerpaprikával és a káposzta levelekbe töltjük. A lábas aljára kimosott savanyú káposztát terítünk, erre a töltött leveleket, majd megint… Tovább »

Cigány ételek – Cigány lecsó

Cigány lecsó Hozzávalók:  50 dkg paprika vegyesen karikázva30 dkg hagyma kockázva30 dkg paradicsom 20 dkg tarhonya40 dkg szalonnasó A szalonnát kakastaréj formára vágjuk és kisütjük. A visszamaradt zsíron átpirítjuk a hagymát és a paprikát, mikor megfonnyadt, akkor hozzáadjuk a paradicsomot is. Készre sütjük. A tarhonyát megpirítjuk és dupla mennyiségű sós vízzel puhára pároljuk. Tálalása: a tányérra… Tovább »

Cigány ételek – Hagymaleves cipóban

Hagymaleves cipóban Hozzávalók: 50 dkg füstölt hús50 dkg hagyma1 ek liszt1 pohár tejföl3 gerezd fokhagymababérlevél , só, borsfűszerpaprikaolajzsemle A füstölt húst babérleveles vízbe puhára főzzük. leszedjük a csontról és felkockázzuk. A lébe beledobjuk a hagymát és puhára főzzük. Fokhagymás, paprikás rántás készítünk, a főzőlével felengedjük, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk. A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk,a… Tovább »

Görögország – Muszaka

Muszaka   Hozzávalók: 6 db közepes nagyságú krumpli karikára vágva, 4 padlizsán felkarikázva, besózva, fél óra állás után olajban kisütve 80 dkg darált marhahús  1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma szegfűbors, bors, só, 1 kis db egész fahéj, 1 babérlevél 5 db nagy paradicsom reszelve 3 tojás 40 dkg reszelt sajt 1 nagy csokor petrezselyemzöld… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!