Ízvadász főzőklub

Görögország – Tepsis zöldség

Vegyes zöldségköret Hozzávalók:  10 db burgonya karikázva 2 db cukkini karikázva 2 db vöröshagyma karikázva 1 csokor petrezselyem  4 paradicsom reszelve Elkészítése:  A zöldségeket tepsibe rétegezzük, megsózzuk, borsozz a reszelt paradicsomot ráöntjük, olívaolajjal bőségesen meglocsoljuk. A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz.... Tovább »

India – Sütőtök kari

Sütőtök kari   Hozzávalók: 60 dkg sütőtök kockázva 2 ek olaj 2 kk feketemustár 2 kk fekete lencse 6 curry levél 1 kk kurkuma 1 kk római kömény 1 kk aprított chili   Elkészítése: Az olajon kipattogtatjuk, megpirítjuk a fűszereket, a fekete lencsét, hozzáadjuk a sütőtököt és kicsit lesütjük. Pár perc múlva hozzáöntünk egy kis… Tovább »

India – Cékla poriyal

Cékla poriyal   Hozzávalók: 60 dkg kockázott cékla 2 ek olaj 1kk fekete mustár 2 kk  fekete lencse 8 db curry levél 1 kk cukor 2 kk garam maszala 10 dkg reszelt kókusz 2 kk só   Elkészítése: Olajban kipattogtatjuk a fekete mustárt, megpirítjuk benne a fekete lencsét, hozzáadjuk a többi fűszert és a céklát…. Tovább »

India – Káposztás szabdzsi

Káposztás szabdzsi   Hozzávalók: 2 ek olaj 1 kk római kömény 2-3 apró chili 4 curry levél ½ kk reszelt gyömbér 1 kk kurkuma 1 kk őrölt koriander 1 kk só 40 dkg kockára vágott krumpli 1 kisebb fej káposzta felmetélve   Elkészítése: Olajban kipattogtatjuk a római köményt, hozzáadjuk a fűszereket, és a káposztát. Keverjük… Tovább »

India – Kukorica saláta

Kukorica saláta Hozzávalók: 50 dkg főtt kukorica 20 dkg reszelt répa 1 paradicsom felkockázva 2 ek olaj 1/2 ek erős paprika, 1 kk feketemustár 2 kk fekete lencse 4 curry levél 1 kk só Elkészítése: Olajban kipattogtatjuk a fekete mustárt, megpirítjuk a fekete lencsét, hozzáadjuk a fűszereket, a répát. Egy-két percig főzzük, majd hozzákeverjük a… Tovább »

India – Szamósza

Szamósza Hozzávalók a tésztához: 20 dkg fehér liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 ek vaj   Hozzávalók a töltelékhez: 3 közepes főtt krumpli összetörve 20 dkg zöldborsó 2 ek olaj 1 kk római kömény 1 kk őrölt koriander 1 kk római kömény ½ kk őrölt chili 1 kk garam maszala 1 kk só  … Tovább »

India – Cukkini golyók

Cukkini golyók   Hozzávalók: 2 kisebb cukkini hámozva, reszelve 1 kk reszelt gyömbér 1 kk chili 4 ek csicseriborsó liszt 1 kk só olaj Elkészítése: A cukkinit kinyomkodjuk a vizet, hozzáadjuk a fűszereket és a lisztet, majd diónyi golyókat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük. Tálaljuk. A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India… Tovább »

India – Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal

Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal Házisajt Hozzávalók: 2 l házitej 2 citrom leve Elkészítése: A tejet felforraljuk, lassan beleöntjük a citromlét, óvatosan megkeverjük. Ha szétválik a sajttészta a zöldes-sárga savótól, akkor beleöntjük egy szitába, amibe sűrű szövésű anyagot tettünk.  Lecsepegtetjük, majd tányérra borítjuk és felkockázzuk. Spenótos paradicsomszósz  Hozzávalók: 5 db nagyobb paradicsom reszelve 50 dkg spenótlevél… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!