Ízvadász főzőklub

Karácsony – Borleves

Borleves Hozzávalók: 5 dl száraz fehérbor1 dl víz3 dl tejszín10 dkg cukor6-7 db szegfűszeg1 citrom1 cs. vaníliás cukor5 tojás3 ek porcukorElkészítés: Egy deci bort a vízzel és a fűszerekkel, a fél citrom reszelt héjával forraljuk fel. A tojások sárgáját keverjük simára a cukorral, keverjük hozzá a tejszínt is. A felforralt léhez öntjük a többi bort és habverő… Tovább »

Gomba – Kínai leves fafülgombával

Kínai leves Hozzávalók:3 erőleveskocka (3 dl marha alaplé) 20 dkg sertéshús (sovány, csíkokra vágva)30 dkg bambuszrügy (konzerv, csíkokra vágva)20 dkg fafülgomba (csíkokra vágva)30 dkg tofu (csíkokra vágva)1 póréhagyma felkarikázva5 cl fehérbor0,5 tk só1 csipet bors 4 ek szójaszósz 2 csapott ek étkezési keményítő4 ek víz (az étkezési keményítő feloldásához)1 db tojás (habarva)2 ek vörösborecet Elkészítés:Forraljuk fel a csontlét,… Tovább »

Cigány ételek – Hagymaleves cipóban

Hagymaleves cipóban Hozzávalók: 50 dkg füstölt hús50 dkg hagyma1 ek liszt1 pohár tejföl3 gerezd fokhagymababérlevél , só, borsfűszerpaprikaolajzsemle A füstölt húst babérleveles vízbe puhára főzzük. leszedjük a csontról és felkockázzuk. A lébe beledobjuk a hagymát és puhára főzzük. Fokhagymás, paprikás rántás készítünk, a főzőlével felengedjük, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk. A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk,a… Tovább »

Görögország – Citromos húsgombócleves

Citromos húsgombóc leves: Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús 3 kanál rizs 1 felvert tojás 1 apróra vágott hagyma 1/2 kávéscsésze olívaolaj fél kötés petrezselyemzöld só, bors,  A tojásos-citrom öntethez: 2 közepes citrom 2 tojás Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk  fasírthoz hasonló masszának, kis golyókat formálunk belőlük. Forró vízbe beleengedjük a húsgolyókat és megfőzzük. A tojásokat villával… Tovább »

India – Dhal leves

Dhal leves: Hozzávalók: 1 paradicsom felkockázva 1 kicsi karfiol rózsáira szedve 1 fél karalábé 20 dkg sárgaborsó 1 kk curry por 1 kk római kömény 1 kk kurkuma 5-6 curry levél 2 ek olaj 30 dkg párol rizs Elkészítése: A sárgaborsót 1 kk sóval puhára főzzük, közben a habot leszedjük róla. Az olajon megpirítjuk, kipattogtatjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!