Ízvadász főzőklub

Karácsony – Gesztenyés pulykamell

Gesztenyés pulykamell Hozzávalók : 80 dkg gesztenye1 szikkadt zsemle½ pulykamell (1,2 kg)só, bors1 dl tejszín5 dkg parmezán sajt1 csokor petrezselyem2 tojás sárgájaőrölt fahéj5 dkg vaj1 dl száraz fehérbor4-5 gerezd fokhagyma1 fej hagyma30 dkg áfonyadzsem A bevagdosott gesztenyét kuktában 20 percig főzzük, majd melegen meghámozzuk, elmorzsoljuk tejszínnel,krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott petrezselymet,… Tovább »

Gomba – Sült lila tönkű pereszke zöldségágyon

Sült gombafejek zöldségágyon Hozzávalók: 15 nagy gombafej, tönk nélkül: lila tönkű pereszke, erdei csiperke2 db cukkini karikára vágva70 dkg krumpli karikára vágva4 db kápia paprika felkockázvaparadicsom (a kivájt paradicsom húsát ide használjuk el) 1 szál póréhagyma karikázvasó, bors, petrezselyemzöld4 gerezd fokhagyma átpréselveolajkakukkfűmajoránna Elkészítése:A gomba kivételével összekeverjük a zöldségeket, fűszereket, tepsire rakjuk, meglocsoljuk a paradicsommal és olívaolajjal. 20… Tovább »

Gomba – Májas csirkeragu tölcséres rókagomba és szagos rókagomba

Májas csirke ragu 20 db csirke felsőcomb, csontozva, bőrözve5 fej hagyma kockázva30 dkg máj30 dkg tölcséres rókagomba és szagos rókagombaA szalonnát kisütjük, rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkecombokat és megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. 40 perc párolás után, hozzákeverjük a májat, 10 perc sülés után a gombát is. Készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.... Tovább »

Cigány ételek – Paradicsomos töltött kelkáposzta

Paradicsomos töltött kelkáposzta 1 fej kelkáposzta70 dkg darált disznóhús10 dkg főtt rizs10 dkg paradicsompüré1 tojássó,borsfűszerpaprika1 ek liszt olaj A kelkáposztát előfőzzük 1-2 percig, a vastag ereit kivágjuk. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, tojással, sóval, borssal, fűszerpaprikával és a káposzta levelekbe töltjük. A lábas aljára kimosott savanyú káposztát terítünk, erre a töltött leveleket, majd megint… Tovább »

Görögország – Muszaka

Muszaka   Hozzávalók: 6 db közepes nagyságú krumpli karikára vágva, 4 padlizsán felkarikázva, besózva, fél óra állás után olajban kisütve 80 dkg darált marhahús  1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma szegfűbors, bors, só, 1 kis db egész fahéj, 1 babérlevél 5 db nagy paradicsom reszelve 3 tojás 40 dkg reszelt sajt 1 nagy csokor petrezselyemzöld… Tovább »

India – Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal

Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal Házisajt Hozzávalók: 2 l házitej 2 citrom leve Elkészítése: A tejet felforraljuk, lassan beleöntjük a citromlét, óvatosan megkeverjük. Ha szétválik a sajttészta a zöldes-sárga savótól, akkor beleöntjük egy szitába, amibe sűrű szövésű anyagot tettünk.  Lecsepegtetjük, majd tányérra borítjuk és felkockázzuk. Spenótos paradicsomszósz  Hozzávalók: 5 db nagyobb paradicsom reszelve 50 dkg spenótlevél… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!