Ízvadász főzőklub

Fánk – Churros, spanyol fánk

Churros(spanyol fánk) Hozzávalók:6 dkg vaj2,5 dl tej2 teáskanál kristálycukorcsipetnyi só20 dkg liszt4 db tojásporcukor és fahéj, ízlés szerintElkészítés:A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet és jól… Tovább »

Fánk – Zeppole, Szent József fánkjai

 Zipolle (olasz fánk) Hozzávalók:6 dkg vaj2,5 dl tej2 teáskanál kristálycukorcsipetnyi só20 dkg liszt4 db tojásporcukor és fahéj, ízlés szerintElkészítés:A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet… Tovább »

Fánk – Rózsafánk

Rózsafánk Hozzávalók kb. 35 darabhoz: A tésztához: 40 dkg liszt3 tojás1 csomag sütőpor15 dkg cukor1 vaníliás cukorcsipetnyi só1 tk. tejföl a sütéshez olajA tálaláshoz: porcukor, lekvár Elkészítés:Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki vékonyra (1–1,5 mm-re).A tésztalapot szúrjuk ki 5-6 centiméteres körszaggatóval. Vagdossuk be többször sugarasan a köröket a szélektől. Hármat egymásra téve a közepét nyomjuk össze…. Tovább »

Karácsony – Mézes puszedli

Mézes puszedli:40 dkg méz5 dkg porcukor20 dkg vaj70 dkg liszt2,5 dkg szódabikarbóna2 kis tojás2-2 g őrölt gyömbér, szegfűszeg, kardamom, fahéj Elkészítése: A vajat, a porcukrot és a mézet kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet szódabikarbónával és a fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáöntjük a vajas keverékhez. 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk. Ujjnyi vastagra felkarikázzuk, golyókat formázunk… Tovább »

Karácsony – Mézeskalács

Mézeskalács: Hozzávalók:1 kg liszt25 dkg margarin5 tojás20 dkg méz20 dkg porcukor1 csomag mézeskalács fűszerkeverék 1 tk szódabikarbóna Az alapanyagokat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és pár órára hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán kis adagokban kinyújtjuk, kiszaggatjuk, kivajazott tepsibe tesszük és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő mellett állni és figyelni, mert hamar megég.Díszítése: Cukormáz:1 tojás fehérje,15-20 dkg… Tovább »

Karácsony – Gesztenye bonbon

Gesztenye bonbon Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza2 dkg zselatin porkb 3 dl víz10 dkg cukor2 ek kókuszzsír Elkészítése:A vizet feltesszük melegíteni, hozzáadjuk a zselatint és a kókuszzsírt, folyamatos keverés közben felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a gesztenyemasszát, a cukrot és kihabosítjuk. Bonbonformákba csorgatjuk, 1-2 órát hűtjük.... Tovább »

Karácsony – Zserbó szaloncukor

Zserbós Hozzávalók:15 dkg darált dió10 dkg háztartási keksz2 evőkanál baracklekvár2 tk. apróra vágott aszalt sárgabarack10 dkg csokoládéA csokoládé kivételével az alapanyagokat összedolgozzuk, hűtjük, majd megformázzuk. 10 percre a fagyasztóba tesszük, aztán bevonjuk csokival. Ha megszilárdult, akkor csomagoljuk.... Tovább »

Karácsony – cukormentes kókuszos

Cukormentes Hozzávalók50 dkg mazsola20 dkg dió10 dkg kókuszreszelék1 citrom reszelt héja1 kk őrölt fahéj10 dkg csokoládéElkészítése: A mazsolát forró vízbe áztatjuk, 10 perc után lecsepegtetjük. Belekeverjük a többi hozzávalót és aprítógépben morzsalékosra törjük. Megformázzuk és pár órát szikkadni hagyjuk, majd csokoládéval bevonjuk. Száradás után csomagoljuk.... Tovább »

Karácsony – vajkaramellás szaloncukor

Vajkaramellás Hozzávalók : 20 dkg vaj30 dkg cukor2,5 dl zsíros tejszíncsipet só1 vaníliarúdElkészítése: A vajkaramella hozzávalóit egy közepes lábasba tesszük, és mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt gyakori kevergetés mellet sűrűre főzzük. 10x 25 cm-es dobozba öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap feldaraboljuk, megformázzuk, csokoládéval bevonjuk.... Tovább »

Karácsony – Csokigolyók – szaloncukor

Csokis golyók Hozzávalók50 dkg cukor50 dkg tejpor10 dkg kakaópor15 dkg durvára tört dió15 dkg vaj1,5 dl vízből és a cukorból szirupot főzünk, belekeverjük a tejport, kakaóport és a diót. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat. Vajazott tepsibe öntjük kicsit kihűtjük, majd apró golyókat formázunk belőle, csokoládéba mártjuk és durvára tört dióval megszórjuk a tetejét.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!