Gesztenyés pulykamell
Hozzávalók :
80 dkg gesztenye
1 szikkadt zsemle
½ pulykamell (1,2 kg)
só, bors
1 dl tejszín
5 dkg parmezán sajt
1 csokor petrezselyem
2 tojás sárgája
őrölt fahéj
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
30 dkg áfonyadzsem
A bevagdosott gesztenyét kuktában 20 percig főzzük, majd melegen meghámozzuk, elmorzsoljuk tejszínnel,
krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott petrezselymet, a sajtot, a tojássárgákat, egy csipet fahéjat, sót, borsot. A húst kiterítjük, kicsit meglapogatjuk, meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, sonkamódra megkötözzük, vagy megvarrjuk. A vajon körbepirítjuk a húst, majd fokhagyma, hagyma ágyon, sütőben lefedve egy órát sütjük. A fedőt levéve még fél órát pirítjuk. ha megsült pihentetjük egy kicsit, majd felszeleteljük és forró áfonyadzsemmel tálaljuk
Burgonya rózsa
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2-3 dl tej
1 ek vaj
őrölt szerecsendió
A megfőzött krumplit áttörjük, forró tejjel és a vajjal kikavarjuk, sózzuk. Habzsákból rózsákat nyomunk egy tálra.
A receptet www.lajosmari.hu oldalon találtuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: