Ízvadász főzőklub

Gomba – Kínai leves fafülgombával

Kínai leves

Hozzávalók:
3 erőleveskocka (3 dl marha alaplé) 
20 dkg sertéshús (sovány, csíkokra vágva)
30 dkg bambuszrügy (konzerv, csíkokra vágva)
20 dkg fafülgomba (csíkokra vágva)
30 dkg tofu (csíkokra vágva)
1 póréhagyma felkarikázva
5 cl fehérbor
0,5 tk só
1 csipet bors 
4 ek szójaszósz 
2 csapott ek étkezési keményítő
4 ek víz (az étkezési keményítő feloldásához)
1 db tojás (habarva)
2 ek vörösborecet

Elkészítés:
Forraljuk fel a csontlét, tegyük bele a húst, a bambuszrügyet és a gombát. Fedjük be, és főzzük kis lángon a hús puhulásáig.
Adjuk hozzá a tofut, póréhagymát, a fehérbort, az ecetet, a sót, a borsot és a szójaszószt.
Mihelyt újra felforr, öntsük bele a kukoricaliszt-habarékot.
Kevergetve főzzük tovább, amíg besűrűsödik.
Lassan eresszük bele a felvert tojást szűrőn keresztül.
Forrón tálaljuk.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!