Ízvadász főzőklub

Fánk – Sajtkémes-krémes fánk

Sajtos-krémes fánk

Hozzávalók az égetett tésztához: 
10 dkg zsír
2 dl víz
20 dkg lisz
6 tojás
csipet só
Hozzávalók a sajtos krémhez:
5 dl tej
2 ek liszt
2 tojás
1 tk só
30 dkg reszelt sajt

A vizet, csipet sót és a zsírt felfőzzünk. Ha forr, akkor fakanállal egyszerre belekeverjük a lisztet, egy perc alatt összeáll. A tűzről levéve, egyesével eldolgozzuk benne a tojásokat. És kész a tészta. Kizsírozott sütőlapra nyomózsák segítségével diónyi halmokat nyomunk. Egy órát pihentessük, nem kell hűtőben. Jó meleg sütőbe sütjük (200 fok), 20 perc után mérsékeljük a tüzet és még 5-10 percig ropogósra sütjük.
Sajtos krém: 
4 dl tejet felfőzzük a sóval. 2 ek lisztet, a tojások sárgáját 1 dl tejjel csomómentesre kikeverünk. Folyamatos keverés mellett a forró tejhez adjuk, sűrűsödésig főzzük, Majd hozzáadjuk a tojások habját is.
A fánkok kalapját levágjuk egy kanálnyi krémet teszünk bele, majd reszelt sajtba mártjuk és visszatesszük a kalapot.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!