Fánk – Rózsafánk

Rózsafánk

Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 

A tésztához: 

40 dkg liszt

3 tojás

1 csomag sütőpor

15 dkg cukor

1 vaníliás cukor

csipetnyi só

1 tk. tejföl 

a sütéshez olaj

A tálaláshoz: porcukor, lekvár

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki vékonyra (1–1,5 mm-re).

A tésztalapot szúrjuk ki 5-6 centiméteres körszaggatóval. Vagdossuk be többször sugarasan a köröket a szélektől. Hármat egymásra téve a közepét nyomjuk össze. Készítsük el előre mindet, mert gyorsan sül. 

Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát, 3–5 perc alatt. Szalvétával itassuk le a felesleges zsiradékot, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral tálaljuk.

Forrás : http://www.mindmegette.hu/farsangi-fankok-kicsit-maskepp-31484/

Címkék:
Tovább a blogra »