Rózsafánk
Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
A tésztához:
40 dkg liszt
3 tojás
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
csipetnyi só
1 tk. tejföl
a sütéshez olaj
A tálaláshoz: porcukor, lekvár
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki vékonyra (1–1,5 mm-re).
A tésztalapot szúrjuk ki 5-6 centiméteres körszaggatóval. Vagdossuk be többször sugarasan a köröket a szélektől. Hármat egymásra téve a közepét nyomjuk össze. Készítsük el előre mindet, mert gyorsan sül.
Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát, 3–5 perc alatt. Szalvétával itassuk le a felesleges zsiradékot, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral tálaljuk.
Forrás : http://www.mindmegette.hu/farsangi-fankok-kicsit-maskepp-31484/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: