Ízvadász főzőklub

Fánk – Rózsafánk

Rózsafánk

Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 
A tésztához: 
40 dkg liszt
3 tojás
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
csipetnyi só
1 tk. tejföl 
a sütéshez olaj
A tálaláshoz: porcukor, lekvár

Elkészítés:
Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki vékonyra (1–1,5 mm-re).
A tésztalapot szúrjuk ki 5-6 centiméteres körszaggatóval. Vagdossuk be többször sugarasan a köröket a szélektől. Hármat egymásra téve a közepét nyomjuk össze. Készítsük el előre mindet, mert gyorsan sül. 
Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát, 3–5 perc alatt. Szalvétával itassuk le a felesleges zsiradékot, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral tálaljuk.

 

Forrás : http://www.mindmegette.hu/farsangi-fankok-kicsit-maskepp-31484/

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!