Fánk – Zeppole, Szent József fánkjai

 Zipolle (olasz fánk)

Hozzávalók:

6 dkg vaj

2,5 dl tej

2 teáskanál kristálycukor

csipetnyi só

20 dkg liszt

4 db tojás

porcukor és fahéj, ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Levessük a tűzről és hozzákeverjük a tojásokat egyesével. Ha kicsit meghűlt, akkor csillagcsöves zsákba szedjük és forró olajba karikákat nyomunk. Ha kisült papírtörlőre szedjük, és sárga krémből rózsákat nyomunk rá. Meggyszemmel díszítjük.

Sárgakrém 

Hozzávalók: 

5 dl tej

5 dkg liszt

10 dkg porccukor

5 db tojás sárgája

vanília aroma

Elkészítése:

4 dl tejet felfőzzük a vaníliával . Közben összekeverjük a tojás sárgákat, a cukrot, 1 dl tejet, 5 dkg lisztet. Majd a forró tejhez öntjük, sűrűsödésig keverjük.

Címkék:
Tovább a blogra »