Ízvadász főzőklub

Fánk – Zeppole, Szent József fánkjai

 Zipolle (olasz fánk)

Hozzávalók:
6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 teáskanál kristálycukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
4 db tojás
porcukor és fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Levessük a tűzről és hozzákeverjük a tojásokat egyesével. Ha kicsit meghűlt, akkor csillagcsöves zsákba szedjük és forró olajba karikákat nyomunk. Ha kisült papírtörlőre szedjük, és sárga krémből rózsákat nyomunk rá. Meggyszemmel díszítjük.

Sárgakrém 
Hozzávalók: 
5 dl tej
5 dkg liszt
10 dkg porccukor
5 db tojás sárgája
vanília aroma

Elkészítése:
4 dl tejet felfőzzük a vaníliával . Közben összekeverjük a tojás sárgákat, a cukrot, 1 dl tejet, 5 dkg lisztet. Majd a forró tejhez öntjük, sűrűsödésig keverjük.

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!