Zipolle (olasz fánk)
Hozzávalók:
6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 teáskanál kristálycukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
4 db tojás
porcukor és fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Levessük a tűzről és hozzákeverjük a tojásokat egyesével. Ha kicsit meghűlt, akkor csillagcsöves zsákba szedjük és forró olajba karikákat nyomunk. Ha kisült papírtörlőre szedjük, és sárga krémből rózsákat nyomunk rá. Meggyszemmel díszítjük.
Sárgakrém
Hozzávalók:
5 dl tej
5 dkg liszt
10 dkg porccukor
5 db tojás sárgája
vanília aroma
Elkészítése:
4 dl tejet felfőzzük a vaníliával . Közben összekeverjük a tojás sárgákat, a cukrot, 1 dl tejet, 5 dkg lisztet. Majd a forró tejhez öntjük, sűrűsödésig keverjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: