Fánk – Churros, spanyol fánk

Churros

(spanyol fánk) 

Hozzávalók:

6 dkg vaj

2,5 dl tej

2 teáskanál kristálycukor

csipetnyi só

20 dkg liszt

4 db tojás

porcukor és fahéj, ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Levessük a tűzről és hozzákeverjük a tojásokat egyesével. Ha kicsit meghűlt, akkor csillagcsöves zsákba szedjük és forró olajba csíkokat nyomunk. A megsült rudacskákat szalvétára szedjük, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.

Fogyasztásnál mártogathatjuk forró lekvárba, gyümölcskrémbe vagy csokoládészószba is.

Csokoládé szósz:

Hozzávalók:

5 dkg kakaópor

5 dkg kristálycukor

3 dkg liszt

1,5 dl tej

1,5 dl víz

rumaroma

vaníliás cukor

Elkészítés:

2 dl vizet felforralunk, enyhén megsózzuk. A kakaóport, a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd 1 dl tejjel simára keverjük. A vizet a tűzről lehúzzuk, habverővel erősen keverjük, majd így hozzászűrjük a kakaós masszát. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Ekkor a tűzről lehúzzuk, rumaromával és vaníliás cukorral ízesítjük, egy kis darab margarinnal (vagy olajjal) elkeverjük

forrás: http://www.mindmegette.hu/churros-iii.recept/

Címkék:
Tovább a blogra »