Churros
(spanyol fánk)
Hozzávalók:
6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 teáskanál kristálycukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
4 db tojás
porcukor és fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához kimérjük a vajat, és beletesszük a lábosba, amiben a tésztát fogjuk elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor, és egy csipetnyi só. Tűzre rakjuk. Ha felforrt és a vaj is felolvadt hozzáadjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Levessük a tűzről és hozzákeverjük a tojásokat egyesével. Ha kicsit meghűlt, akkor csillagcsöves zsákba szedjük és forró olajba csíkokat nyomunk. A megsült rudacskákat szalvétára szedjük, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.
Fogyasztásnál mártogathatjuk forró lekvárba, gyümölcskrémbe vagy csokoládészószba is.
Csokoládé szósz:
Hozzávalók:
5 dkg kakaópor
5 dkg kristálycukor
3 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
rumaroma
vaníliás cukor
Elkészítés:
2 dl vizet felforralunk, enyhén megsózzuk. A kakaóport, a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd 1 dl tejjel simára keverjük. A vizet a tűzről lehúzzuk, habverővel erősen keverjük, majd így hozzászűrjük a kakaós masszát. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Ekkor a tűzről lehúzzuk, rumaromával és vaníliás cukorral ízesítjük, egy kis darab margarinnal (vagy olajjal) elkeverjük
forrás: http://www.mindmegette.hu/churros-iii.recept/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: