Cigány ételek – Hagymaleves cipóban

Hagymaleves cipóban

Hozzávalók:

50 dkg füstölt hús

50 dkg hagyma

1 ek liszt

1 pohár tejföl

3 gerezd fokhagyma

babérlevél , só, bors

fűszerpaprika

olaj

zsemle

A füstölt húst babérleveles vízbe puhára főzzük. leszedjük a csontról és felkockázzuk. A lébe beledobjuk a hagymát és puhára főzzük. Fokhagymás, paprikás rántás készítünk, a főzőlével felengedjük, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk. A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk,

a belét kiszedjük, a kalapját visszatesszük rá és sütőben 10-15 percig átsütjük. Tálaláskor egy kanál húst a zsemlébe teszünk, rámerjük a forró levest, tejföllel meglocsoljuk és azonnal tálaljuk.

A receptet Kovácsné Erzsike, a Békéscsabai Cigány Önkormányzat elnöke ajánlotta. 

Címkék:
Tovább a blogra »