Hagymaleves cipóban
Hozzávalók:
50 dkg füstölt hús
50 dkg hagyma
1 ek liszt
1 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
babérlevél , só, bors
fűszerpaprika
olaj
zsemle
A füstölt húst babérleveles vízbe puhára főzzük. leszedjük a csontról és felkockázzuk. A lébe beledobjuk a hagymát és puhára főzzük. Fokhagymás, paprikás rántás készítünk, a főzőlével felengedjük, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk. A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk,
a belét kiszedjük, a kalapját visszatesszük rá és sütőben 10-15 percig átsütjük. Tálaláskor egy kanál húst a zsemlébe teszünk, rámerjük a forró levest, tejföllel meglocsoljuk és azonnal tálaljuk.
A receptet Kovácsné Erzsike, a Békéscsabai Cigány Önkormányzat elnöke ajánlotta.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: