Ízvadász főzőklub

India – Szamósza

Szamósza

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg fehér liszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 ek vaj

 

Hozzávalók a töltelékhez:

3 közepes főtt krumpli összetörve

20 dkg zöldborsó

2 ek olaj

1 kk római kömény

1 kk őrölt koriander

1 kk római kömény

½ kk őrölt chili

1 kk garam maszala

1 kk só

 

Elkészítése:

A tésztához valókat kevés langyos víz segítségével összeállítjuk úgy, hogy nem túl kemény, rugalmas tésztát kapjunk. Egy-két órát letakarva pihentetjük.

A töltelékhez az olajban megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a krumplit és a zöldborsót. Összesütjük, kihűtjük.

A szamósza összeállítása:

Diónyi golyókat formázunk belőle, majd olajozott munkalapra tesszük és kerek lappá nyújtjuk. Megtöltjük, félbehajtjuk, a szélét jól összenyomkodjuk. Bő forró olajban kisütjük.

A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!