Szamósza
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
3 közepes főtt krumpli összetörve
20 dkg zöldborsó
2 ek olaj
1 kk római kömény
1 kk őrölt koriander
1 kk római kömény
½ kk őrölt chili
1 kk garam maszala
1 kk só
Elkészítése:
A tésztához valókat kevés langyos víz segítségével összeállítjuk úgy, hogy nem túl kemény, rugalmas tésztát kapjunk. Egy-két órát letakarva pihentetjük.
A töltelékhez az olajban megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a krumplit és a zöldborsót. Összesütjük, kihűtjük.
A szamósza összeállítása:
Diónyi golyókat formázunk belőle, majd olajozott munkalapra tesszük és kerek lappá nyújtjuk. Megtöltjük, félbehajtjuk, a szélét jól összenyomkodjuk. Bő forró olajban kisütjük.
A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: