Ízvadász főzőklub

India – Cékla poriyal

Cékla poriyal

 

Hozzávalók:

60 dkg kockázott cékla

2 ek olaj

1kk fekete mustár

2 kk  fekete lencse

8 db curry levél

1 kk cukor

2 kk garam maszala

10 dkg reszelt kókusz

2 kk só

 

Elkészítése:

Olajban kipattogtatjuk a fekete mustárt, megpirítjuk benne a fekete lencsét, hozzáadjuk a többi fűszert és a céklát. Három percig pirítjuk, majd hozzáöntünk egy kis vizet, és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt rászórjuk a reszelt kókuszt, elpárologtatjuk a vizet. Tálaljuk.

A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!