India – Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal

Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal

Házisajt

Hozzávalók:

2 l házitej

2 citrom leve

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, lassan beleöntjük a citromlét, óvatosan megkeverjük. Ha szétválik a sajttészta a zöldes-sárga savótól, akkor beleöntjük egy szitába, amibe sűrű szövésű anyagot tettünk.  Lecsepegtetjük, majd tányérra borítjuk és felkockázzuk.

Spenótos paradicsomszósz 

Hozzávalók:

5 db nagyobb paradicsom reszelve

50 dkg spenótlevél összevágva

3 -4 cm gyömbér reszelve

2 kk római kömény

½ kk őrölt chili

1 kk kurkuma

2 dl tejszín

1 kk cukor

2 ek olaj

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk, kipattogtatjuk a fűszereket, a gyömbért, hozzáadjuk a paradicsomot és sűrűre főzzük. Belekeverjük a spenót leveleket, öt percig főzzük, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, cukrozzuk, összeforraljuk. Óvatosan beleforgatjuk a házi sajtot. Pár perc alatt összefőzzük. Tálaljuk.

A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.

Címkék: ,
Tovább a blogra »