Házi sajtkockák spenótos paradicsomszósszal
Házisajt
Hozzávalók:
2 l házitej
2 citrom leve
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, lassan beleöntjük a citromlét, óvatosan megkeverjük. Ha szétválik a sajttészta a zöldes-sárga savótól, akkor beleöntjük egy szitába, amibe sűrű szövésű anyagot tettünk. Lecsepegtetjük, majd tányérra borítjuk és felkockázzuk.
Spenótos paradicsomszósz
Hozzávalók:
5 db nagyobb paradicsom reszelve
50 dkg spenótlevél összevágva
3 -4 cm gyömbér reszelve
2 kk római kömény
½ kk őrölt chili
1 kk kurkuma
2 dl tejszín
1 kk cukor
2 ek olaj
só
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk, kipattogtatjuk a fűszereket, a gyömbért, hozzáadjuk a paradicsomot és sűrűre főzzük. Belekeverjük a spenót leveleket, öt percig főzzük, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, cukrozzuk, összeforraljuk. Óvatosan beleforgatjuk a házi sajtot. Pár perc alatt összefőzzük. Tálaljuk.
A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: