Ízvadász főzőklub

India – Dhal leves

Szatmáriné Priskin Anita fényképe.

Dhal leves:

Hozzávalók:

1 paradicsom felkockázva

1 kicsi karfiol rózsáira szedve

1 fél karalábé

20 dkg sárgaborsó

1 kk curry por

1 kk római kömény

1 kk kurkuma

5-6 curry levél

2 ek olaj

30 dkg párol rizs

Elkészítése:

A sárgaborsót 1 kk sóval puhára főzzük, közben a habot leszedjük róla. Az olajon megpirítjuk, kipattogtatjuk a fűszereket, hozzáadjuk a paradicsomot, és egész sűrűre összefőzzük. Beletesszük a karfiolt, a karalábét, puhára főzzük. Hozzákeverjük a megfőtt sárgaborsót levével együtt, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, egyet forralunk rajta és tálaljuk.  Mellé forró rizst kínálunk.

A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!