Dhal leves:
Hozzávalók:
1 paradicsom felkockázva
1 kicsi karfiol rózsáira szedve
1 fél karalábé
20 dkg sárgaborsó
1 kk curry por
1 kk római kömény
1 kk kurkuma
5-6 curry levél
2 ek olaj
30 dkg párol rizs
Elkészítése:
A sárgaborsót 1 kk sóval puhára főzzük, közben a habot leszedjük róla. Az olajon megpirítjuk, kipattogtatjuk a fűszereket, hozzáadjuk a paradicsomot, és egész sűrűre összefőzzük. Beletesszük a karfiolt, a karalábét, puhára főzzük. Hozzákeverjük a megfőtt sárgaborsót levével együtt, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, egyet forralunk rajta és tálaljuk. Mellé forró rizst kínálunk.
A recepteket Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India című könyvében találtuk és Dudásné Kiss Magdika segítségével készítettük el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: