Ízvadász főzőklub

Görögország – Muszaka

Muszaka

 

Hozzávalók:
6 db közepes nagyságú krumpli karikára vágva,

4 padlizsán felkarikázva, besózva, fél óra állás után olajban kisütve
80 dkg darált marhahús 
1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
szegfűbors, bors, só, 1 kis db egész fahéj, 1 babérlevél
5 db nagy paradicsom reszelve
3 tojás

40 dkg reszelt sajt

1 nagy csokor petrezselyemzöld
1,5 dl olíva olaj
a besamel mártáshoz: 8 dl tej, 3 kanál liszt,5 dkg vaj, 1 tk szerecsendió darálva
Elkészítése:
1.) Forró olajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst. Fűszerezzük: fokhagyma, só, bors, szegfűbors, fahéj, 1-2 babérlevél. Felöntjük a reszelt paradicsommal és szükség esetén egy fél pohár vízzel, fél óra alatt készre főzzük.

Ha kihűlt belekeverjük a kissé felvert tojások fehérjét, majd egy csokor aprított petrezselymet. 
2.) Besamel: Vajban a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a hideg tejet, majd csomómentesre főzzük. Ízesítjük, csipet só, őrölt szerecsendió. Ha kihűlt belekeverjük a tojások sárgáját. 
3.) Bő olajban kisütjük a krumplit és a padlizsánt.

Tepsibe rétegezzük a következő módon: 
sült krumpli –reszelt sajt- paradicsomos darált hús –reszelt sajt – sült padlizsán – besamel – reszelt sajt, 200 fokon készre sütjük.

 

A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!