Görögország – Diplesz

Diplesz

Hozzávalók:

6 tojás

1 kávéscsésze ouzó vagy ánizspálinka

2 ek olívaolaj

2 ek cukor

1 csésze narancslé

liszt, amennyit felvesz kb 60 dkg

1 csésze durvára darált dió

1/3 kk szódabikarbonát

Elkészítés:

A hozzávalókból, a diót kivéve, puha tésztát gyúrunk. Téglalap alakú vékony darabokat vágunk belőle.  A téglalapokat bő, forró olajban kisütjük úgy, hogy a két végüket lenyomjuk villával , és így megcsavarodnak. Konyhapapírra szedjük, megszórjuk őket bőven a darált dióval és egy kevés fölhevített mézzel meglocsoljuk.  

A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz.

Címkék:
Tovább a blogra »