Diplesz
Hozzávalók:
6 tojás
1 kávéscsésze ouzó vagy ánizspálinka
2 ek olívaolaj
2 ek cukor
1 csésze narancslé
liszt, amennyit felvesz kb 60 dkg
1 csésze durvára darált dió
1/3 kk szódabikarbonát
Elkészítés:
A hozzávalókból, a diót kivéve, puha tésztát gyúrunk. Téglalap alakú vékony darabokat vágunk belőle. A téglalapokat bő, forró olajban kisütjük úgy, hogy a két végüket lenyomjuk villával , és így megcsavarodnak. Konyhapapírra szedjük, megszórjuk őket bőven a darált dióval és egy kevés fölhevített mézzel meglocsoljuk.
A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: