Ízvadász főzőklub

Görögország – Diplesz

Diplesz

 

Hozzávalók:
6 tojás
1 kávéscsésze ouzó vagy ánizspálinka
2 ek olívaolaj
2 ek cukor
1 csésze narancslé
liszt, amennyit felvesz kb 60 dkg
1 csésze durvára darált dió
1/3 kk szódabikarbonát

Elkészítés:

A hozzávalókból, a diót kivéve, puha tésztát gyúrunk. Téglalap alakú vékony darabokat vágunk belőle.  A téglalapokat bő, forró olajban kisütjük úgy, hogy a két végüket lenyomjuk villával , és így megcsavarodnak. Konyhapapírra szedjük, megszórjuk őket bőven a darált dióval és egy kevés fölhevített mézzel meglocsoljuk.  

A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!