Görögország – Citromos húsgombócleves

Citromos húsgombóc leves:

Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús

3 kanál rizs

1 felvert tojás

1 apróra vágott hagyma

1/2 kávéscsésze olívaolaj

fél kötés petrezselyemzöld

só, bors, 

A tojásos-citrom öntethez:

2 közepes citrom

2 tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk  fasírthoz hasonló masszának, kis golyókat formálunk belőlük. Forró vízbe beleengedjük a húsgolyókat és megfőzzük. A tojásokat villával simára kavarjuk, belecsavarjuk a citromok levét, majd a forró leves levéből – folyamatosan keverve- három merőkanálnyit hozzáadunk, akkor visszaöntjük a levesbe, ezzel sűrítjük, savanyítjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. (Levesbetétként rizst is főzhetünk bele, ilyenkor a gombócba ne tegyünk rizst)

A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz.

Címkék:
Tovább a blogra »