Citromos húsgombóc leves:
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
3 kanál rizs
1 felvert tojás
1 apróra vágott hagyma
1/2 kávéscsésze olívaolaj
fél kötés petrezselyemzöld
só, bors,
A tojásos-citrom öntethez:
2 közepes citrom
2 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk fasírthoz hasonló masszának, kis golyókat formálunk belőlük. Forró vízbe beleengedjük a húsgolyókat és megfőzzük. A tojásokat villával simára kavarjuk, belecsavarjuk a citromok levét, majd a forró leves levéből – folyamatosan keverve- három merőkanálnyit hozzáadunk, akkor visszaöntjük a levesbe, ezzel sűrítjük, savanyítjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. (Levesbetétként rizst is főzhetünk bele, ilyenkor a gombócba ne tegyünk rizst)
A recepteket www.gorogkonyha.com oldalon találtuk, és a blog írójától Ágnitól kértünk tanácsokat az elkészítésükhöz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: